Nio bästa kärleksfilmerna

Om du är i behov av en stor dos kärlek så är Hollywoodfilmer alltid den rätta medicinen. De bjuder den längtande på oförglömliga kärleksscener och den deppige på hopp. Inga producenter är så bra på att leverera smäktande filmer om detta ständigt aktuella ämne i livet som just de amerikanska. Just därför kommer här de nio bästa kärleksfilmerna som kommer träffa dig rakt i hjärtat.

Mjuk och tuff kärlek – allt på en och samma gång

1. Titanic – Ingen film har fångat den längtande och samtidigt förhindrade kärleken så väl som filmen Titanic. Följ med på detta fartyg som ska korsa Atlanten, här sker ett svindlande kärleksmöte som kommer lämna dig tårögd.

2. The Notebook – Detta kan vara kärleksfilmernas kärleksfilm. En fattig kille möter en rik tjej och långsamt uppstår ett tycke. De skiljs dock åt efter sommarens slut men möts igen senare i livet och inser då att deras kärlek aldrig har försvunnit.

3. Me Before You – Denna bok blev film när världen fångades av dess vackra kärlekshistoria. En framgångsrik man blir förlamad och tas om hand av en ung kvinna. Ju mer tid de spenderar tillsammans ju mer tycke uppstår. Den rullstolsbundne mannen är dock avståndstagande och deprimerad på grund av sin förändrade livssituation, något som kvinnan hoppas kunna ändra på. Absolut sevärd!

4. Dirty Dancing – För dig som gillar klassiska kärleksfilmer! Unga Fraces spenderar sommaren på en semesterort tillsammans med sin familj. Där möter hon den charmige dansaren Johnny och genom dans uppstår deras kärlek. Hur ska det dock bli när de skiljs åt efter sommaren?

5. The Lucky One – Följ med militären Logan på hans resa till Louisiana för att hitta den kvinna som han är säker på har räddat hans liv – allt efter att ha funnit ett foto av henne. The Lucky One är baserad på en bok skriven av Nicholas Sparks, en författare som alltid står för djupa kärlekshistorier.

6. Pearl Harbor – Två bästa vänner inom flygvapnet blir förälskade i samma sjuksköterska, mitt under brinnande krig med Japan. Detta är en dramatisk film där historien går parallellt med en berättelse om attacken på Pearl Harbor och det liv som de soldaterna och deras nära levde.

7. 50 First Dates – Detta är en medryckande och lättsam film om kärlek. Henry träffar Lucky som lider av korttidsminne och får bjuda ut henne på nytt varje dag då hon glömmer bort honom när hon sover. Adam Sandlers bidrar med sitt fina skådespeleri vilket höjer filmen.

8. Grease – Ännu en klassisk kärleksfilm du inte får missa. Sandy och Danny träffas under sommarlovet och börjar sedan i samma skola. Hur ska det dock gå när Danny från skolans tuffa gäng visar sig vara kär i en tjej som är helt olik honom själv.

9. Dear John – Denna fantastiska film handlar om soldaten John som är hemma på permission över sommaren. Där träffar han Savannah och de blir snabbt förälskade. John måste dock tillbaka till armén och därmed börjar de skriva brev till varandra under ett helt år och historien utvecklas.